modelomania
:: Αρχική arrow Τα μοντέλα μας arrow Ελικόπτερα arrow Η κοπή της Πίττας στο ΣΕΦ

Η κοπή της Πίττας στο ΣΕΦ

Υποβλήθηκε από Γιώργος Καρασούλας
Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011

Η κοπή της Πίττας στο ΣΕΦ


Ένα από τα πιο σημαντικά αερομοντελιστικά events έχει σίγουρα γίνει τα 2 τελευταία χρόνια η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας των αερομοντελιστών του ΣΕΦ. Τόσο από την άποψη της οργάνωσης όσο και από την προσέλευση του κόσμου που είναι πραγματικά ασυνήθιστα για τα Ελληνικά αερομοντελιστικά δεδομένα.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 29/1/2011 συγκεντρώθηκαν οι αερομοντελιστές του ΣΕΦ, του νεοϊδρυθέντος συλλόγου “ΑΜΣΑ” (Αεραθλητικός Μοντελιστικός Σύλλογος Αττικής) αλλά και πάρα πολλοί άλλοι αερομοντελιστές, από όλους τους χώρους και συλλόγους της Αττικής –και όχι μόνο- στην τεράστια αίθουσα που ευγενώς παραχώρησε η Εταιρεία των Ολυμπιακών Ακινήτων γι α την εκδήλωση. 

Ένα τμήμα μόνο της αχανούς αίθουσας που ευγενικά παραχώρησε η Εταιρεία Ολυμπιακών Ακινήτων, μετά από αίτημα των αερομοντελιστών του ΣΕΦ και του ΑΜΣΑ.

Η αίθουσα διέθετε κλιματισμό (απαραίτητο για τις  καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα της εκδήλωσης), WC , αλλά και πάγκους και καθίσματα για τους επισκέπτες, που και αυτά ήταν πολύ χρήσιμα, μια και η εκδήλωση διήρκεσε αρκετές ώρες.

Οι πάγκοι, τα καθίσματα και τα τραπέζια που διέθετε η αίθουσα ήταν πολύ χρήσιμα για τους επισκέπτες.

 Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη:  Είδαμε μοντελιστές από όλους τους χώρους, τους Συλλόγους και τα μοντελοδρόμια της Αττικής με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους. Από την Θεσσαλονίκη είχε έρθει ειδικά για την εκδήλωση και ο κ. Γ. Μέσκος –από τα πιο παλιά στελέχη του Αερομοντελισμού στην Ελλάδα, ενώ είχαν έρθει μοντελιστές ακόμα και από την Κάρυστο.

Πάρα πολύς κόσμος στην πίττα του ΣΕΦ. Στην φωτογραφία φαίνεται ένα μέρος μόνο των επισκεπτών που ήρθαν στην εκδήλωση.

Η οργάνωση της εκδήλωσης από τα μέλη του ΣΕΦ και του ΑΜΣΑ ήταν υποδειγματική: 

Υπήρχε έκθεση αερμοντέλλων, ηλεκτρικών, θερμικών και ελικοπτέρων, χώρος με υπολογιστές που “έτρεχαν” προγράμματα προσομοίωσης ώστε να μπαίνουν στο νόημα οι επισκέπτες, ηχητικά συστήματα, ακόμα και …μπαρ που προσέφερε δωρεάν ποτά και αναψυκτικά στους επισκέπτες!  Παντού ήταν τοποθετημένες ενδεικτικές και πληροφοριακές πινακίδες για την καθοδήγηση του κόσμου!

Το …μπαρ της εκδήλωσης ! Οι κυρίες Κουκούτση και Τσεκούρα βοηθούσαν προσφέροντας στους επισκέπτες δωρεάν αναψυκτικά, ποτά και snacks.

 

O πάγκος με τους προσομοιωτές. Την τύχη τους δοκίμαζαν οι νεαροί –και όχι μόνο-επισκέπτες , όπως φαίνεται στην φωτογραφία.  Προσέξτε τις ενημερωτικές πινακίδες πάνω από τον πάγκο. Σημασία έχει η λεπτομέρεια!

 

Ο γραφικότατος κυρ- Μιχάλης του ΣΕΦ ! Τα μοντέλλα του έσπαγαν συνέχεια στον προσομοιωτή και ο κυρ- Μιχάλης μουρμούριζε!  Στο τέλος εγκατέλειψε απογοητευμένος τον προσομοιωτή!

 

Μια εκπληκτική έκθεση με κάθε λογής μοντέλλα υπήρχε στον χώρο. Αυτό που βλέπετε στην μέση υπερυψωμένο (το πράσινο ZERO) ήταν προσφορά του κ. Γ. Μέσκου από την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο νέος σύλλογος (ΑΜΣΑ) . Μπήκε σε λαχειοφόρο αγορά.

 

Ένα εντυπωσιακό  μοντέλλο της έκθεσης: Το “BOBCAT”, γνωστό JET, σε ηλεκτρική έκδοση. Παρατηρείστε το θηριώδες ηλεκτρικό μοτέρ που “φοράει”.

 

Και ένα εξαιρετικό μοντέλλο -πτέρυγα, ιδιοκατασκευή του κ. Παναγιώτη Σοφού. (Το MULTIPLEX επάνω στο φτερό αναφέρεται μάλλον στην τηλεκατεύθυνση)


Ο κ. Σοφός κατασκεύασε το μοντέλλο αυτό το 1982. Το εκπέτασμα του είναι περίπου 1.70m (η φωτογραφία το αδικεί) και το βάρος του 7.5 kgr ! Η μηχανή που φοράει είναι μια WEBRAHIGH SPEED. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Σοφός, πέταξε πάμπολλες φορές και εκτελούσε με ευκολία ακροβατικά. Πλανάριζε και σε χαμηλές ταχύτητες.

Και ο βλοσυρός και αυστηρός πιλότος του μοντέλλου του κ. Σοφού ! Τι θα έχουν δει τα μάτια του !

  Δυο ακόμη από τα πολύ ωραία μοντέλλα της έκθεσης: Αριστερά το MUSTANG και δεξιά το  HELLCAT. Είχαν εκπέτασμα περίπου 1.80 m και φορούσαν μοτέρ βενζίνης. Κάθε μοντέλλο είχε ενδεικτική πινακίδα που πληροφορούσε τον επισκέπτη για τα κυριότερα χαρακτηριστικά του πραγματικού αεροπλάνου.

Δείτε τις τεράστιες ρόδες αυτού του μικρού CESSNA που το κάνουν να φαίνεται κάπως αστείο ! Ότι πρέπει πάντως για την αλάνα του ΣΕΦ !

 
 Και ένα ακόμη πανέμορφο μοντέλλο:  το F4U-CORSAIR με τα χαρακτηριστικά φτερά του γλάρου. Το εκπέτασμα του μοντέλλου ήταν περίπου 1.80 m και είχε και αυτό μηχανή βενζίνης.  Θυμάστε άραγε γιατί το CORSAIR είχε φτερά γλάρου” ; 

Δυο επίσης πολύ ωραία μοντέλλα: Δυο CESSNA 188, το ένα μεγαλύτερο, το άλλο λίγο μικρότερο.


Εντυπωσιακό ήταν και το ηχητικό σύστημα που φρόντισαν να φέρουν οι οργανωτές της εκδήλωσης, με ενισχυτές, ηχεία,
LAP-TOP κλπ. εν όψει φυσικά και του γλεντιού που παραδοσιακά πλέον ακολουθεί μετά την κοπή της πίττας και την κλήρωση των δώρων.

Ένα πλήρες ηχητικό σύστημα φρόντισαν να φέρουν οι οργανωτές της γιορτής

Πάρα πολλά όμως ήταν και τα δώρα που προσέφεραν γνωστά καταστήματα του χώρου. Αρκεί να σας πούμε ότι σχεδόν επί μια ώρα μετά την κοπή της πίττας γινόταν η κλήρωση των δώρων στους τυχερούς!

Στην φωτογραφία φαίνεται ένα μέρος μόνο των δώρων που προσέφεραν γνωστά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον αερομοντελιστικό χώρο. Πολλά δώρα έφθασαν κατά την διάρκεια της κλήρωσης, ενώ κάποια που δεν πρόλαβαν να τα στείλουν τα καταστήματα, θα δοθούν από βδομάδα στους δικαιούχους του από τον Πρόεδρο του ΑΜΣΑ.

Πολλοί γνωστοί αερομοντελιστές τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την εκδήλωση:

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά, ο κ. Α. Σκουρλής, ο κ. Ι. Κωνσταντακάτος πρόεδρος της ΕΑΑ και ο κ. Γ. Μέσκος από την ΕΑΘ.

Δυο εκ των βασικών στελεχών του Συλλόγου Αερομοντελιστών Ελληνικού: Αριστερά ο κ. Γ. Σκαραμαγκάς και δεξιά ο κ. Μ. Αρσενικός, Πρόεδρος του ΣΕΑΕΛ.

Στο δεξί μέρος της φωτογραφίας:  Οκ. Ι. Κωνσταντακάτοςαριστερά, ο κ. Α. Παπαδόπουλος Γ.Γ. της ΕΛΑΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αερομοντελισμού στη μέση και ο κ. Π.Σοφός δεξιά, παρών σε όλες τις εκδηλώσεις.

Από τα βασικά στελέχη του νέου Αερομοντελιστικού συλλόγου “ΓΛΑΥΞ”.  Διακρίνονται αριστερά ο κ. Γ. Σκαργιώτης και Ι. Τραγεστής και δεξιά ο κ. Μιχαηλίδης.

 Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν και μέλη του νέου Αερομοντελιστικού συλλόγου “ΕΡΜΗΣ-ΠΕΤΜΕ”, συναντήσαμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Τρύφωνα Κούστα.

Κατά τις 12:30 περίπου το μεσημέρι οι οργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να μαζευτεί στον χώρο που θα γινόταν η κοπή της πίττας, την οποία πρωτο-έκοψε ο κ. Π. Σοφός. Πιο πριν χαιρέτισαν και ευχήθηκαν τους αερομοντελιστές οι εκ των βασικών στελεχών του ΣΕΦ και του ΑΜΣΑ κ. Ι. Οικονόμου και Ε. Κουλάδης ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν και οι κ. Α. Παπαδόπουλος της ΕΛΑΟ και Ι. Κωνσταντακάτος της ΕΑΑ.

Η τεράστια και εντυπωσιακή πίττα του ΑΕΡΟΣΕΦ και του ΑΜΣΑ Δείτε πόσα παιδάκια είχαν έρθει στην γιορτή με τους γονείς τους

 

Οι εκ των βασικών στελεχών και μέλη του Δ.Σ. του ΑΜΣΑ: Αριστερά στο μικρόφωνο ο κ. Ι.Οικονόμου και δεξιά ο κ. Ε. Κουλάδης σε μια σύντομη ομιλία τους

Αριστερά στο μικρόφωνο ο κ. Α. Παπαδόπουλος της ΕΛΑΟ και δεξιά ο κ. Ι. Κωνσταντακάτος της ΕΑΑ σε έναν σύντομο χαιρετισμό.


…ο κ. Παν.Σοφός σε ένα σύντομο χαρετισμό πριν προχωρήσει, πρώτος αυτός , στην κοπή της πίττας. …και εδώ σταυρώνει την πίττα με ένα …μοντελιστικό νυστέρι !


Με τη σειρά του ο κ. Μέσκος της ΕΑΘ, από τα παλαιότερα και πιο βασικά στελέχη του Ελληνικού Αερομοντελισμού, απευθύνει και αυτός έναν σύντομο χαιρετισμό…

 

…. Και εδώ κόβει την πίττα !!!

 

Ακολουθεί ο κ. Ι. Οικονόμου, Πρόεδρος του ΑΜΣΑ

 

Την κοπή της πίττας ακολούθησε τραπέζι με μεζέδες  και αναψυκτικά που ευγενώς προσέφεραν στους επισκέπτες τα μέλη του ΣΕΦ. Κατόπιν- και πριν αρχίσει η κλήρωση των δώρων- ο μουσικός και αερομοντελιστής κ. Νίκος Μάγνης, το “γελαστό παιδί”της παρέας, τραγούδησε τον ύμνο του ΑΕΡΟΣΕΦ:

“Δεν είμαι …φονιάς, δεν είμαι ληστής, είμαι …αερομοντελιστής!”

Τα λόγια του τραγουδιού είναι τόσο έξυπνα και τόσο αστεία, ώστε είναι κρίμα που δεν μπορούμε να τα αποδώσουμε εδώ, μαζί με τη μουσική τους, για όσους βέβαια δεν τα έχουν ακούσει. Θα προτείναμε στους φίλους μας του ΣΕΦ να κάνουν μια βιντεοσκόπηση του ύμνου τους και να την δημοσιεύσουν στο YOUTUBE,  ώστε να μπορούν όλοι να την χαρούν.

Δεξιά στην φωτογραφία ο μουσικός και αερομοντελιστής κ. Νίκος Μάγνης και αριστερά ο κ. Γιάννης Ορφανός. Τα κόκκινα στο πάτωμα είναι γαρύφαλλα με τα οποία …έραινε το Νίκο το κοινό, καθώς τραγουδούσε τον Ύμνο του ΑΕΡΟΣΕΦ! Το χιούμορ είναι απαραίτητο στην ζωή μας!


Και μετά το σύντομο αυτό …μουσικό διάλλειμα άρχισε η κλήρωση των πάμπολλων δώρων, την οποία όλοι περίμεναν με αγωνία!   Μαζί με το κομμάτι της πίττας που έπαιρνε ο καθένας έπαιρνε και έναν (δωρεάν) λαχνό για να συμμετέχει στην κλήρωση.  Τα διπλότυπα των λαχνών τοποθετήθηκαν σε ένα σακούλι και τα μικρά παιδιά που ήταν στην εκδήλωση τραβούσαν ένα λαχνό που αντιστοιχούσε σε κάποιο δώρο.

Το φλουρί της πίττας –για όποιον θα το εύρισκε-αντιστοιχούσε σε ένα θερμικό ελικόπτερο, προσφορά μοντελιστικού καταστήματος!

Αριστερά στην φωτογραφία δυο από τα συμπαθέστατα παιδάκια που τράβαγαν τους λαχνούς. Και δεξιά, ο μικρός επί το έργον !
 
Ο υπερ-τυχερός της ημέρας ήταν σίγουρα ο νεαρός Χρήστος Ποζαΐτης:  Όχι μόνο βρήκε το φλουρί της πίττας και κέρδισε το θερμικό ελικόπτερο, αλλά με τον λαχνό του κέρδισε και ένα αεροπλάνο 3-D !

 

Και οι κυρίες όμως που βοήθησαν στην εκδήλωση ανταμείφθηκαν για τους κόπους τους: Αριστερά η κα Τσεκούρα κέρδισε ένα αεροπλάνο και δεξιά η κα Κουκούτση ένα μπετόνι καυσίμου.

 

Και δυο ακόμα από τους τυχερούς της κλήρωσης: Αριστερά ο κ. Κωνσταντακάτος, ο οποίος κέρδισε ένα μπετόνι καυσίμου, μια που ο ίδιος όμως δεν πετά θερμικά αεροπλάνα το έδωσε ξανά στην επιτροπή για να το κληρώσει σε άλλον. Στην δεξιά φωτογραφία, στο αριστερό μέρος, φαίνεται ο κ. Αντ. Μουτάφης, επίσης από τους πολύ τυχερούς της, αφού κέρδισε μια 6-κάναλη τηλεκατεύθυνση FUTABA 2.4 GHZ, που προσέφερε κατάστημα της επαρχίας.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με το παραδοσιακό –πλέον- γλέντι και με τους εναπομείναντες να χαίρονται το ταλέντο του Νίκου Μάγνη και της κομπανίας του.

Πίσω από αυτή την πετυχημένη και καλο-οργανωμένη γιορτή κρύβεται πάντως πολλή προσπάθεια, κόπος, κούραση και μεράκι. Εμείς βέβαια περάσαμε καλά, γελάσαμε, χαρήκαμε, αλλά κάποιοι άλλοι  κουράστηκαν γι αυτό. Αρκεί να επισκεφθείτε το FORUM του ΣΕΦ για να δείτε πόσες προετοιμασίες έγιναν και πόση δουλειά θα χρειάστηκε  πάλι μετά το τέλος της γιορτής.

Φεύγοντας τέλος από την εκδήλωση, διάχυτη ήταν σε όλους μας μια αίσθηση:

Ότι κάτι επιτέλους άρχισε να κινείται στον χώρο του αερομοντελισμού

 

 

Γιώργος Καρασούλας

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011
english greek

Polls

Ποιά είναι η γνώμη σας για το modelomania.gr?

Αποτελέσματα


Επιλογή Εμφάνισης

ks-lservice

Ημερολόγιο

Παρασκευή
1
Δεκεμβρίου
2023
Ανατ.: 07.25
Δύση: 17.01
Σελήνη
18 ημερών
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
4/12
Βαρβάρα

Ποιός είναι συνδεδεμένος ...

Έχουμε 22 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά


web counters