modelomania
:: Αρχική arrow Τα μοντέλα μας arrow Ελικόπτερα arrow Η κοπή της πίττας στα Δερβενοχώρια

Η κοπή της πίττας στα Δερβενοχώρια

Υποβλήθηκε από Γιώργος Καρασούλας
Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011

         Η κοπή της πίττας στην Αεραθλητική Λέσχη Δερβενοχωρίων

Την Κυριακή 23/1  έγινε στο μοντελοδρόμιο Δερβενοχωρίων η τελετή της κοπής της πίττας για το 2011, με συμμετοχή των μελών της Λέσχης, αλλά και πολλών απλών θεατών.

 

Η Αερολέσχη Δερβενοχωρίων έχει παράδοση θα λέγαμε στα SCALE μοντέλλα και αυτή η εκδήλωση δεν αποτέλεσε εξαίρεση:

Το εντυπωσιακό SEA FURY ΤΟΥ Κ. Χρήστου Ποστάλη, με κινητήρα βενζίνης 20 cc. Λόγω κάποιου προβλήματος στο ELEVATOR δεν το χαρήκαμε να πετάει.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το Ιταλικό “MACHI”, επίσης του κ. Ποστάλη, που πέταξε εξαιρετικά. Πρόκειται για ένα μάλλον σπάνιο μοντέλλο, που δεν το βλέπουμε συχνά στα μοντελοδρόμια.

Το ηλεκτρικόMIRAGE 4000” του κ. Γιώργου Τσιούγκου, ιδιοκτήτη του μοντελοδρομίου, που παρά τον ελαφρώς  πλάγιο άνεμο, πέταξε πολύ καλά. Το μοντέλλο είχε ανασυρόμενα σκέλη προσγείωσης!

            

Ο κ. Τσιούγκος, ενώ πετά με επιδεξιότητα το MIRAGE.
           
 

Κατά τις 12:30 περίπου το μεσημέρι τα μέλη και οι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν για την τελετή της κοπής της πίττας. Ο κ. Τσιούγκος εκφώνησε ένα σύντομο λόγο, όπου αφού ευχαρίστησε και ευχήθηκε τα μέλη, αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που όλοι περνούμε και εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για την πορεία της ΑΛΔΕΧ, όσο και γενικότερα.

Ο κ. Γιώργος Τσιούγκος, ιδιοκτήτης του μοντελοδρομίου , κατά την σύντομη ομιλία του πριν την κοπή της πίττας.

 

…και η στιγμή του σταυρώματος και της κοπής της πίττας από τον κ. Τσιούγκο.

 

Ο τυχερός που βρήκε το “φλουρί” ήταν ο κ. Κώστας Ανέστος, ο οποίος κέρδισε και ένα συμβολικό δώρο ενός δοχείου καυσίμου.

Ο κ. Κώστας Ανέστος ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της πίττας και μαζί και … ένα μπετόνι καυσίμου!

 

Στην εκδήλωση συναντήσαμε και αρκετούς παλιούς φίλους αερομοντελιστές, όπως τον κ. Σεραφείμ Καρφή, τον Θανάση Δαρδαγάνη κ.ά.

Με την ευκαιρία των συζητήσεων που πάντα γίνονται σε αυτές τις εκδηλώσεις, είχαμε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις Κινέζικες μηχανές Βενζίνης XYZ”, που όσοι είναι “fan” του ψαξίματος στο INTERNET  -ιδιαίτερα  Κινέζικων καταστημάτων – θα τις γνωρίζουν σίγουρα.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ποστάλης που έχει εφοδιάσει το SEA FURY με τέτοιον κινητήρα κυβισμού 20 cc, το μοτέρ –παρά την οικονομική τιμή του -δουλεύει άψογα, χωρίς να του έχει ποτέ παρουσιάσει κάποιο είδος προβλήματος, σβησίματα ή κάτι άλλο. Είναι εφοδιασμένο με καρμπυρατέρ WALBRO και δεν έχει καμία δυσκολία στις ρυθμίσεις του. Η μοναδική του παρατήρηση ήταν κάπως ισχυροί κραδασμοί της μηχανής, οι οποίοι όμως όπως έχουμε διαπιστώσει προσωπικά υπάρχουν σε όλες τις δίχρονες μηχανές βενζίνης, ακόμα και σε πολύ ακριβότερες.

Και πάλι ο κ. Ποστάλης με τα δυο εντυπωσικά SCALE μοντέλα του, το SEA FURY και το MACHI. Το SEA FURY φοράει τον Κινέζικο κινητήρα βενζίνης “XYZ” που , σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερα αξιόπιστος.

 

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της ΑΛΔΕΧ και τον κ. Γ. Τσιούγκο για τη ωραία εκδήλωση και την φιλοξενία τους και να τους ευχηθούμε με την σειρά μας ένα παραγωγικό και απροβλημάτιστο 2011.

 

Γιώργος Καρασούλας

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011
english greek

Polls

Ποιά είναι η γνώμη σας για το modelomania.gr?

Αποτελέσματα


Επιλογή Εμφάνισης

ks-lservice

Ημερολόγιο

Πέμπτη
30
Νοεμβρίου
2023
Ανατ.: 07.24
Δύση: 17.01
Σελήνη
18 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Ανδρέας, Ανδριανή
Ακολουθεί...
4/12
Βαρβάρα

Ποιός είναι συνδεδεμένος ...

Έχουμε 11 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά


web counters