modelomania
:: Αρχική arrow Σας ενδιαφέρει

Σας ενδιαφέρει

Πανελλήνιοι Αγώνες Scale 2010

Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010

Την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη διεξήχθησαν με επιτυχία στο μοντελοδρόμιο του HOBBY-BOX στο Ακραίφνιο οι Πανελλήνιοι αγώνες SCALE-F4C της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ).

Υπήρχαν 2 κατηγορίες, η F4C και η F4C-GR-ARF.

Οι συμμετοχές τελικά διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • 5 αερομοντελιστές στην κατηγορία F4C
  • 7 αερομοντελιστές στην κατηγορία F4C-GR-ARF

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Το ...τέλος της μεθανόλης

Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2010

Γενεές ολόκληρες αερομοντελιστών …"γαλουχήθηκαν" με τις μηχανές μεθανόλης!

Με αυτές γεννήθηκαν, με αυτές μεγάλωσαν, αυτές πέταξαν, αυτές …έκαψαν! Για πολλές δεκαετίες η "κυριαρχία" της μεθανόλης στον αερομοντελισμό ήταν σχεδόν ολοκληρωτική.

Να όμως που τώρα τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν!

Ήδη από το 1975 περίπου, δειλά-δειλά έκαναν την εμφάνιση τους βενζινοκινητήρες για μεγάλα μοντέλα αεροπλάνων, όχι όμως ειδικά κατασκευασμένοι γι αυτόν τον σκοπό, αλλά επρόκειτο για μετασκευές κινητήρων ξυλοπρίονων και χλοοκοπτικών μηχανημάτων.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος ηλεκτρονικός διακόπτης μπουζί

Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010

Οι διακόπτες GLOW κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια στην αγορά. Οι πρώτοι, οι πιο απλοί, κατασκευάζονταν από τους ίδιους τους αερομοντελιστές, που χρησιμοποιούσαν έναν απλό, ηλεκτρομηχανικό διακόπτη με ντίζα, που ενεργοποιείτο από τον βραχίονα του SERVO της μηχανής.

Το μειονέκτημα τους ήταν ότι δεν ήταν και τόσο εύκολη η προσαρμογή τους, καθώς και ότι χρησιμοποιούσαν μια ηλεκτρική επαφή, που δεν ήταν και ότι το πιο αξιόπιστο. Η ρύθμιση τους επίσης -δηλαδή σε ποιο σημείο του THROTTLE να ενεργοποιούνται- ούτε απλή ήταν, ούτε και μπορούσε να αλλάξει εύκολα.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοπή της Πίττας στο ΣΕΦ

Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011

Η κοπή της Πίττας στο ΣΕΦ

Ένα από τα πιο σημαντικά αερομοντελιστικά events έχει σίγουρα γίνει τα 2 τελευταία χρόνια η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας των αερομοντελιστών του ΣΕΦ. Τόσο από την άποψη της οργάνωσης όσο και από την προσέλευση του κόσμου που είναι πραγματικά ασυνήθιστα για τα Ελληνικά αερομοντελιστικά δεδομένα.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 29/1/2011 συγκεντρώθηκαν οι αερομοντελιστές του ΣΕΦ, του νεοϊδρυθέντος συλλόγου “ΑΜΣΑ” (Αεραθλητικός Μοντελιστικός Σύλλογος Αττικής) αλλά και πάρα πολλοί άλλοι αερομοντελιστές, από όλους τους χώρους και συλλόγους της Αττικής –και όχι μόνο- στην τεράστια αίθουσα που ευγενώς παραχώρησε

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνητή Νοημοσύνη

Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010

Ελικόπτερο που πετάει τελείως μόνο του, μαθαίνει και κάνει ακροβατικά μόνο του!

Όταν ο περισσότερος κόσμος ακούει "Τεχνητή Νοημοσύνη", αμέσως το μυαλό του πάει …στο "κακό" και στις διάφορες ταινίες που έχουμε δει στο παρελθόν, όπως η σειρά "Ο Εξολοθρευτής", "MATRIX", "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ", "ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ" κλπ., όπου οι μηχανές αποκτούν τη δική τους νοημοσύνη, επαναστατούν και …εξολοθρεύουν την ανθρωπότητα!

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από την πραγματική τεχνητή νοημοσύνη, όπου οι μηχανές (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές) θα μπορούν να αυτοπρογραμματίζονται. Αρκετοί μάλιστα επιστήμονες αμφισβητούν ευθέως ότι θα μπορέσει ποτέ αυτό να επιτευχθεί, στην απόλυτη μορφή του.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοπή της πίττας στα Δερβενοχώρια

Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011

Η κοπή της πίττας στην Αεραθλητική Λέσχη Δερβενοχωρίων

Την Κυριακή 23/1  έγινε στο μοντελοδρόμιο Δερβενοχωρίων η τελετή της κοπής της πίττας για το 2011, με συμμετοχή των μελών της Λέσχης, αλλά και πολλών απλών θεατών.

Παρά το τσουχτερό κρύο  (φυσούσε ένας ασθενής Νότιος άνεμος 1-2 Bft),  πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να παραστούν στην ωραία εκδήλωση της ΑΛΔΕΧ, να χαρούν πτήσεις εντυπωσιακών SCALE μοντέλλων , να συναντήσουν γνωστούς και φίλους, να κάνουν καινούργιες γνωριμίες, να συζητήσουν και  να ενημερωθούν.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΣΕΦ

Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΣΕΦ

Μια ωραία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έγινε για 1η φορά εφέτος στην αλάνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας,  που οργανώθηκε από τους αερομοντελιστές που πετούν στον χώρο τα ηλεκτρικά τους αεροπλάνα.

Πολύς κόσμος, μοντελιστές με τις συζύγους και τις οικογένειες τους, αλλά και απλοί θεατές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που, παρά την δυσκολία των καιρών, έσφυζε από κέφι, καλή διάθεση, χιούμορ, αστεία και ευχές. Ο καιρός βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς ήταν Χειμωνιάτικος μεν –δηλαδή ταιριαστός με την εποχή και τις ημέρες-  χωρίς όμως να κάνει τόσο κρύο που να είναι δυσάρεστος.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνής Έκθεση Νυρεμβέργης

Δευτέρα, 30 Μάιος 2011

Η  62η Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιών της Νυρεμβέργης

International Toy Fair Nürnberg


Ένα από τα σπουδαιότερα διεθνή αερομοντελιστικά γεγονότα είναι ασφαλώς η Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιών της Νυρεμβέργης που γίνεται κάθε χρόνο, από το 1950,την 1η εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η 62η Έκθεση της Νυρεμβέργης έγινε φέτος στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας, το διάστημα 3-8 Φεβρουαρίου.

 

 

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

“MAN TO MAN” !

Δευτέρα, 23 Μάιος 2011

“MAN  TO  MAN” !

Η κοπή πίττας και ο αγώνας των “Φίλων Ανεμοπτερισμού Βουνού”


Με μεγάλη επιτυχία, αρκετή προσέλευση κόσμου (συμμετεχόντων και κοινού), πολύ κέφι και πολύ καλή οργάνωση, έγινε η κοπή της πίττας και ο αγώνας των “Φίλων Ανεμοπτερισμού Βουνού”, στο Κερατοβούνι, στην περιοχή της Κερατέας.

Το γεγονός αποκτά μεγαλύτερη αξία από την στιγμή που οργανώθηκε από μια παρέα φίλων που αγαπούν –με πάθος ομολογουμένως- αυτόν τον τομέα του αερομοντελισμού και όχι από κάποιο οργανωμένο σωματείο ή σύλλογο κλπ.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...
english greek

Polls

Ποιά είναι η γνώμη σας για το modelomania.gr?

Αποτελέσματα


Επιλογή Εμφάνισης

ks-lservice

Ημερολόγιο

Παρασκευή
22
Σεπτεμβρίου
2023
Ανατ.: 06.15
Δύση: 18.20
Πρώτο Τέταρτο

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
23/9
Ξανθίππη, Πολυξένη

Ποιός είναι συνδεδεμένος ...

Έχουμε 16 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά


web counters

Σχετικοί σύνδεσμοι