modelomania
:: Αρχική arrow Τα μοντέλα μας arrow Ελικόπτερα arrow Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΣΕΦ

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΣΕΦ

Υποβλήθηκε από Γιώργος Καρασούλας
Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΣΕΦ

Μια ωραία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έγινε για 1η φορά εφέτος στην αλάνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας,  που οργανώθηκε από τους αερομοντελιστές που πετούν στον χώρο τα ηλεκτρικά τους αεροπλάνα.

Πολύς κόσμος, μοντελιστές με τις συζύγους και τις οικογένειες τους, αλλά και απλοί θεατές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που, παρά την δυσκολία των καιρών, έσφυζε από κέφι, καλή διάθεση, χιούμορ, αστεία και ευχές. Ο καιρός βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς ήταν Χειμωνιάτικος μεν –δηλαδή ταιριαστός με την εποχή και τις ημέρες-  χωρίς όμως να κάνει τόσο κρύο που να είναι δυσάρεστος.


Πάρα πολύς κόσμος στο ΣΕΦ, όπως φαίνεται και από τις δυο παραπάνω φωτογραφίες.  Ο καιρός ήταν ιδανικός για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Χειμωνιάτικος, αλλά όχι κρύος.

 

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν γνωστά ονόματα του Ελληνικού Αερομοντελισμού, που συστηματικά τιμούν με την παρουσία τους όλες τις παρόμοιες συναντήσεις, όπως  ο κ. Π. Σοφός, ο κ. Α. Σκουρλής, ο κ. Παράσχος Δεμίρης με τον γιο του Βασίλη και πολλοί άλλοι. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκε για αρκετή ώρα και ο κ. Α. Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, πιθανόν και με την ευκαιρία της σύστασης νέου αεραθλητικού σωματείου (ΑΜΣΑ) από μερίδα των αερομοντελιστών που πετούν στον χώρο.

Οι κ. Α. Σκουρλής (αριστερά στην φωτογραφία) και Παν. Σοφός. Είναι παρόντες και υποστηρίζουν όλες τις αερομοντελιστικές εκδηλώσεις

 

Αριστερά στην φωτογραφία ο κυρ-Μιχάλης και δεξιά η βεσπούλα του με την οποία μεταφέρει πάντα όλα τα αερομοντελιστικά του υπάρχοντα. Ο κυρ-Μιχάλης είναι αναμφίβολα η πιο γραφική και αγαπητή παρουσία στον χώρο του ΣΕΦ.

 

Άφθονα γλυκά, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, αναψυκτικά, ποτά, “φίλεψαν” όσους είχαν την καλή διάθεση να συμμετάσχουν, ενώ υπήρχε και Χριστουγεννιάτικη μουσική από ένα αυτοσχέδιο στερεοφωνικό σύστημα που προνόησαν να φέρουν κάποιοι αερομοντελιστές, δίνοντας έτσι τον σωστό, Χριστουγεννιάτικο τόνο στην γιορτή. 

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την διακόσμηση (το παραδοσιακό δεντράκι)  και τα διάφορα “καλούδια”. Το επιμελήθηκε η κα Γιώτα Τσεκούρα που φαίνεται στην φωτογραφία με τον κ. Σοφό.

Οι κυρίες Γιώτα Τσεκούρα και Άννα Κουκούτση  επιμελήθηκαν η μεν πρώτη, τα του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, της διακόσμησης, αλλά και της μουσικής, ενώ η κ. Άννα ως συνήθως, ήταν η “επίσημη” φωτογράφος της εκδήλωσης.

 

Οι κυρίες Άννα Κουκούτση (αριστερά) και Γιώτα Τσεκούρα (δεξιά) που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης

 

Στα δυο άκρα της φωτογραφίας ,διακρίνονται αριστερά ο Παράσχος και δεξιά ο Βασίλης Δεμίρης.

 

Υπήρχε παζάρι μοντέλλων και άλλων αερομοντελιστικών εξαρτημάτων σε πραγματικά δελεαστικές τιμές και δεν έλειψαν και κάποιες αγοραπωλησίες.

Δυο από τα μοντέλλα που επωλούντο στην εκδήλωση.  Άκρως δελεαστικά!

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης γίνονταν επίσης πτήσεις ηλεκτρικών μοντέλλων και είχαμε τη ευκαιρία να θαυμάσουμε την δεξιοτεχνία των πιλότων τους.

Και δύο από τα μοντέλλα που εντυπωσίασαν με τα ακροβατικά τους: Τα “ADICTION” της PRECISION AEROBATICS

Πολλά πηγαδάκια, όπου έδιναν και έπαιρναν οι συζητήσεις, από απλά κουτσομπολιά και αστεία (χρειάζονται και αυτά) μέχρι σοβαρότερες συζητήσεις για το μέλλον του αερομοντελισμού, τους νέους συλλόγους και χώρους πτήσεων που δημιουργούνται κ.ά.

Από τα βασικά στελέχη του ΣΕΦ: Από αριστερά προς τα δεξιά, η κα Γιώτα Τσεκούρα, οι κ.Α. Σκουρλής,  Μάκης Μαρκόπουλος, Π. Σοφός, Γ. Παπαδόπουλος, Γ. Λυμπέρης

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό σε αυτές τις εκδηλώσεις, μια που δίνει την ευκαιρία στους αερομοντελιστές να βγαίνουν λίγο από το καβούκι τους, να γνωρίζονται μεταξύ τους, να κοινωνικοποιούνται, να αλληλο-ενημερώνονται σε καινούργιες τεχνολογίες και τεχνικές, να μαθαίνουν τι γίνεται και σε άλλους χώρους εκτός από αυτόν που πετούν οι ίδιοι.

Δυο από τα πολύ όμορφα μοντέλλα της εκδήλωσης. Αριστερά το “LANCAIR” και δεξιά το  CORSAIR” που πέταξε εντυπωσιακά.

Προς το τέλος της γιορτής οι εναπομείναντες αερομοντελιστές παρήγγειλαν φαγητό και ποτά από γειτονικό εστιατόριο, οπότε το γλέντι … συνεχίστηκε –κυριολεκτικά μετά μουσικής! – μέχρι το σούρουπο, οπότε λόγω και του κρύου που άρχισε να πέφτει καθώς ο ήλιος έδυε, η γιορτή τελείωσε!

Και μερικά ακόμα από τα βασικά στελέχη του ΣΕΦ. Στην αριστερή φωτογραφία ο κ. Σκουρλής με τον κ. Στέφανο Μαυρόπουλο και στην δεξιά φωτογραφία οι κ. Μάκης Χαμλατζής  (αριστερά) και Σπύρος Χριστοφίλης

Οι αερομοντελιστές του ΣΕΦ έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση τους που θα γίνει τον Ιανουάριο με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας τους. Κρίνοντας από την περσινή παρόμοια εκδήλωση που ήταν πραγματικά εκπληκτική, αλλά και από τις υποσχέσεις που έδωσαν κάποιοι παριστάμενοι για καινούργιες αυτή τη χρονιά εκπλήξεις, θα περιμένουμε εναγωνίως!


 

Γιώργος Καρασούλας

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010
english greek

Polls

Ποιά είναι η γνώμη σας για το modelomania.gr?

Αποτελέσματα


Επιλογή Εμφάνισης

ks-lservice

Ημερολόγιο

Παρασκευή
22
Σεπτεμβρίου
2023
Ανατ.: 06.15
Δύση: 18.20
Πρώτο Τέταρτο

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
23/9
Ξανθίππη, Πολυξένη

Ποιός είναι συνδεδεμένος ...

Έχουμε 22 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά


web counters