modelomania
:: Αρχική arrow Τα μοντέλα μας arrow Αεροπλάνα arrow Τεχνητή Νοημοσύνη

Τεχνητή Νοημοσύνη

Υποβλήθηκε από Γιώργος Καρασούλας
Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αερομοντελισμός !

Ελικόπτερο που πετάει τελείως μόνο του, μαθαίνει και κάνει ακροβατικά μόνο του!

Όταν ο περισσότερος κόσμος ακούει "Τεχνητή Νοημοσύνη", αμέσως το μυαλό του πάει …στο "κακό" και στις διάφορες ταινίες που έχουμε δει στο παρελθόν, όπως η σειρά "Ο Εξολοθρευτής", "MATRIX", "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ", "ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ" κλπ., όπου οι μηχανές αποκτούν τη δική τους νοημοσύνη, επαναστατούν και …εξολοθρεύουν την ανθρωπότητα!

Ο "Εξολοθρευτής", η 1η ταινία του πετυχημένου sequel, όπου στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, οι μηχανές αποκτούν τη δική τους νοημοσύνη και εξολοθρεύουν την ανθρωπότητα!

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από την πραγματική τεχνητή νοημοσύνη, όπου οι μηχανές (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές) θα μπορούν να αυτοπρογραμματίζονται. Αρκετοί μάλιστα επιστήμονες αμφισβητούν ευθέως ότι θα μπορέσει ποτέ αυτό να επιτευχθεί, στην απόλυτη μορφή του.

Μέχρι τότε πάντως, η επιστήμη συνεχίζει τις προσπάθειες της και έχει πετύχει να εφοδιάσει πολλές συσκευές και μηχανήματα, με κάποιου είδους "τεχνητή νοημοσύνη ".

Για να έρθουμε στα δικά μας, το τελευταίο επίτευγμα στο χώρο, είναι το software (πρόγραμμα Η/Υ) το οποίο ανέπτυξε μια ομάδα επιστημόνων ειδικών στους Η/Υ, του Πανεπιστημίου του STANFORD, για την πτήση ενός μοντέλου ελικοπτέρου ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑ!

Το ελικόπτερο μπορεί όχι μόνο να πετάει μόνο του, αλλά και να μαθαίνει (!) καθώς και να εκτελεί τα δυσκολότερα ακροβατικά ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, όπως το "ΤΙΚ-ΤΑΚ" (εκκρεμές), ROLL, LOOP κλπ.

Το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε ήταν θερμικό και αρκετά μεγάλο, 1.30 m , ήταν δε εφοδιασμένο, -εκτός φυσικά από το γυροσκόπιο- με μετρητή εντάσεως του μαγνητικού πεδίου της γης (για τον προσανατολισμό του) καθώς και με επιταχυνσιόμετρο (accelerometer).

Πέταξε πάνω από το Πανεπιστήμιο του STANFORD και έκανε τα ακροβατικά του, χωρίς κανένα δυσάρεστο "απρόοπτο"!

Μερικοί από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του STANFORD που εργάστηκαν στο πρόγραμμα του "έξυπνου ελικόπτερου"


Τώρα όσον αφορά τις πιθανές πρακτικές χρήσεις αυτού του προγράμματος, πιστεύουμε ότι τις καταλάβατε ήδη από μόνοι σας:
Στρατιωτικές εφαρμογές, με επιθετικά και κατασκοπευτικά ελικόπτερα !
Οι επιστήμονες βέβαια υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως σε σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ. για την ανεύρεση επιζώντων κ.ά.

Ίσως και να έχουν δίκιο.

Άλλωστε αυτό δεν συμβαίνει και με κάθε επίτευγμα της επιστήμης; Υπάρχει πάντα η καλή και η κακή πλευρά, η καλή και η κακή χρήση του !

Γ. Καρασούλας

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2010
english greek

Polls

Ποιά είναι η γνώμη σας για το modelomania.gr?

Αποτελέσματα


Επιλογή Εμφάνισης

ks-lservice

Ημερολόγιο

Πέμπτη
30
Νοεμβρίου
2023
Ανατ.: 07.24
Δύση: 17.01
Σελήνη
18 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Ανδρέας, Ανδριανή
Ακολουθεί...
4/12
Βαρβάρα

Ποιός είναι συνδεδεμένος ...

Έχουμε 23 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά


web counters