modelomania

Piper Arrow

Έχει γραφτεί από Γιώργος Αυγερινόπουλος
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010


Το Μοντέλο αυτό βρέθηκε στα χέρια μου, μετά την επιμονή του αγαπητού φίλου Γιώργου Καρασούλα, να μου το δωρίσει!!!Δεν επιθυμούσα να εμπλακώ στην περιπέτεια και να κατασκευάσω μοντέλο σε μορφή ΚΙΤ, όταν σήμερα όλα ουσιαστικά τα μοντέλα διατίθενται σε ARF.

Ήλθα σε δύσκολη θέση και δεν θέλησα να τον προσβάλλω. Με δελέασε το γεγονός ότι το 40% της δουλιάς το είχε κάνει και το είχε στο ράφι, για πολλά χρόνια, διότι απ' ότι κατάλαβα είχε απογοητευθεί και εξαντλήθηκε η υπομονή του!

Η άτρακτος- κλασσική κατασκευή από κόντρα-πλακέ. Φτερά Foam επικαλυμμένα με καπλαμά, όπως τα περισσότερα μοντέλα της Mantua - Models / Aviomodelli.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Εκπέτασμα: 2.10 m
Βάρος: 6.7 kgr έτοιμο για πτήση (χωρίς καύσιμα)
Μηχανή: FS-91S II (15 cc) τετράχρονη.


Ο Γιώργος είχε αντικαταστήσει το πολύπλοκο μηχανικό σύστημα της κίνησης των Flaps από κεντρικό Servo μέσα στην άτρακτο, με δύο ξεχωριστά Servo στα φτερά.Στην αρχή παιδεύτηκα για να καλύψω την άτρακτο με τα ψιλά πηχάκια και να ολοκληρώσω την ξύλινη κατασκευή.

Στην συνέχεια διαπίστωσα ότι ο διαθέσιμος χώρος για την μηχανή ήταν ελάχιστος τροποποιώντας το Firewall, κατάφερα να χωρέσω τον τετράχρονο κινητήρα FS-91S II.Μεγάλη περιπέτεια ήταν η τοποθέτηση στην καμπίνα δύο επιβατών …
Έκλεψα την ιδέα από έναν άλλον αερομοντελιστή. Δημοσίευσε foto της ιδέας του και την άλλη μέρα έψαχνα στα Jumbo τον John - John και την Barbie!

Στην συνέχεια το μοντέλο βάφτηκε και χρειάστηκε πολλή δουλειά για αυτό.

Στοκαρίσματα, primers και βάψιμο με spray το οποίο έγινε κατόπιν ειδικής παραγγελίας με χρώματα αυτοκινήτου, ώστε να πετύχω τον ακριβή συνδυασμό των χρωμάτων του πραγματικού αεροπλάνου (φωτογραφία παρακάτω).

Το αεροπλάνο βγήκε πισώβαρο.
Γι' αυτό αναγκάστηκα να τοποθετήσω μία βαριά μπαταρία (NiCad 6V, 2.300 mA) δίπλα στον κινητήρα.Το μπροστινό σκέλος είναι ευαίσθητο και γι' αυτό το λόγο το αντικατέστησα με της Robart Fixed Steerable Nosegear w/Fork 3/8" κωδ. 654.

Ακόμα και το αυτοκόλλητο του Νηολογίου αναγκάστηκα να το κάνω παραγγελία.Η τπήση του μοντέλλου, παρά τους φόβους μας λόγω του μεγάλου βάρους και της μικρής μηχανής, ήταν καταπληκτική.

Το μοντέλλο πετούσε απαλά στα 2/3 του γκαζιού και η πτήση ήταν SCALE και πολύ ρεαλιστική. Η προσγείωση επίσης.


   
Δεν έλειψαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί με τον Γιώργο τον Καρασούλα, αλλά και τον Πέτρο τον Ντούνη που ανέλαβε την ευθύνη να το πιλοτάρει στην πρώτη και μοναδική πτήση.
                                  

Από τότε είναι κρεμασμένο στο ράφι …

Σας διαβεβαιώνω ότι θέλει πολύ κουράγιο για την τόση δουλειά που ξοδέψαμε εγώ και ο Γιώργος, για να ξαναβρεθεί στον αέρα!!!


Για το Φωτογραφικό Άλμπουμ του Piper Arrow πιέστε εδώ ...

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 09 Μάιος 2011
english greek

Polls

Ποιά είναι η γνώμη σας για το modelomania.gr?

Αποτελέσματα


Επιλογή Εμφάνισης

ks-lservice

Ημερολόγιο

Παρασκευή
22
Σεπτεμβρίου
2023
Ανατ.: 06.15
Δύση: 18.20
Πρώτο Τέταρτο

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
23/9
Ξανθίππη, Πολυξένη

Ποιός είναι συνδεδεμένος ...

Έχουμε 9 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά


web counters